England kan få ni lag i høstens europacuper

Leicester og West Ham tok seg begge videre til semifinaler i henholdsvis Conference League og Europa League. Om suksessen fortsetter kan England ende opp med hele ni plasser i Europa til høsten.

Englands kvoter til høstens europacuper er i utgangspunktet som følger:

  • Champions League: 4 plasser
  • Europa League: 2 plasser
  • Conference League: 1 plass

Plassene i Champions League går nå til de fire beste lagene i Premier League, uansett hvordan sesongen ender.

Laget som blir nummer 5 i Premier League spiller uansett i Europa League. Den andre plassen i EL går i utgangspunktet til vinner av FA-cupen, men siden både LIverpool og Chelsea allerede trolig vil være klare for CL så vil laget på 6.plass i PL ende i Europa League og laget på 7.plass i Conference League.

Hvis West Ham vinner Europa League

Vinneren av Europa League er automatisk kvalifisert til høstens gruppespill i CL. Hvis West Ham vinner EL, så spiller The Hammers CL til høsten som det femte engelske laget. West Hams plass påvirker ikke de fire beste i PL sine plasser.

Ender West Ham på femte eller sjette plass i Premier League, så får England kun ett lag i Europa League neste sesong. Ender West Ham på sjuende plass i PL, så blir England uten deltagere i Conference League kommende sesong. I disse tilfellene flyttes West Hams nasjonale plass opp til en gjevere turnering.

Ender West Ham derimot utenfor topp 7 i ligaen og vinner Europa League, så vil West Hams plass i CL bli en åttende engelsk e-cupplass. Lagene fra 5-7 i PL beholder da sine plasser i EL/ECL.

Hvis Leicester vinner Conference League

Vinneren av Conference League får automatisk plass i gruppespillet i Europa League kommende sesong. Leicester vil neppe klare å komme seg inn blant de 7 beste i PL. Om Leicester vinner Conference League vil England få en ekstra plass i Europa League.

England kan altså ende med 8 eller 9 lag i Europa neste sesong.

Og det viktigste for de som holder med noen av de andre lagene i toppen av Premier League: Hva West Ham og Leicester gjør i Europa resten av sesongen påvirker ikke andre lags europaplasser. Uansett vil lagene som blir 1-7 i PL spille i Europa til høsten.

Full uttelling med 9 lag i Europa vil kunne se slik ut, ut fra dagens tabell, gitt at West Ham faller fra 6.-8.plass i PL:

  • Champions League: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, West Ham
  • Europa League: Arsenal, Manchester United, Leicester
  • Conference League: Wolverhampton

Dersom ikke West Ham eller Leicester vinner sine turneringer, så ser fordelingen slik ut med tabellen per. 15.04:

  • Champions League: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham
  • Europa League: Arsenal, West Ham
  • Conference League: Manchester United

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *